Eget gress

Postet av Gui Sportsklubb - Fotball den 20. Apr 2017

Endelig var påsken over. En lang og seig påske. For a-laget sparket i gang sesongen for over to uker siden. Så var det duket for ferie. Det passer dårlig med ferie og fotballfri etter en seriekamp. Det skjønner de fleste. Så var spørsmålet hvem som hadde brukt ferien best. Heggedal eller Grüner IL som var årets første gjester på den tynnslitte kunstgressmatta på Gjellum.

Vi har gledet oss i flere dager. Trippet rundt. Hatt gode treninger. Det er noe eget ved å spille på Gjellum. Matta kunne dog vært byttet ut for lengst (håper dere leser dette i Asker Idrettsråd). Den sure vinden (fra Vollen). Vaflene. Kaffen. Kiosken - med nye kioskdamer for sesongen. Folka på tribunen. Alle trofaste støttespillere. Endelig var det dags. A-laget fra 1389 var tilbake.


Det er kanskje ikke lov å nevne det i et kampreferat, men et kjent bettingfirma kjørte odds på oss før kamp. Webred fikk aldri sjekket den oddsen, men bare det å bli nevnt er jo stort for et lag som spiller i divisjon fem.

Følgende elleve fikk æren av å starte årets første hjemmekamp: Torgersen, Småhaug, Berglund, Strand, Hansen, Abbas, Mosveen, Bøe, Hellman, Heimisson, Lunde.

På benken satt: Korslund, Helseth, Nielsen, Engesvik og Evans.

Avspark.

3.min: Atli sender avgårde et vådeskudd.

6.min: Mosveen kaster ulltrøyen og viser overkroppen til Gjellums kvinnelige fanskare. De kommer helt sikkert tilbake neste hjemmekamp.

7.min: Reserve Fredrik Korslund slentrer ned i rolig ganglag og finner plassen sin på benken. Korslund har mikset seg en proteinshake i garderoben. - Tipper han har snudd kjerringa, melder Robin Evans fra venstre benk.

9.min: Mosveen, uten ulltrøye, leverer en kandidat til årets beste mottak i fart. I hvert fall i følge juniortrener og bondesønn Anders Helseth, som er i det humoristiske hjørnet - også i aften.

Rent spillemessig var det dog lite å skrive hjem om det første kvarteret. Vi snur tiden fremover.


20.min: Zishan Abbas, med nylakkerte sko (i fargen grønt) finner kaptein Fredrik Bøe. Bøe gjør som i serieåpningen. Setter ballen i mål. 1-0.

Og det var strengt tatt ikke så veldig mye mer som skjedde denne omgangen.

- Noe av det tristeste jeg har sett, melder innbytter Michael Nielsen i pausen. Nielsen, som er kjent for å smelle ballene i krysset i pausen, valgte for første gang i HILs historie å avlyste "Nærmest Krysset" i pausen, grunnet svake bidrag.

Det skal også nevnes at nevnte Korslund holdt på å få gult kort av dagens kampleder, da han ved en feiltakelse hadde tatt på seg dommerens vanter i løpet av første omgangen.

- Det der er nesten gult kort, kunne mannen med kortstokken melde, med et glimt i øyet, før han tok seg en fortjent hvil i dommergarderoben.

Andre omgang.

De drøyt femti tilskuerne på Gjellum hadde knapt satt seg før Grüner hadde vært på ferde i kampens andre del. Kvitteringen var et faktum. 1-1 og lillatrøyene fra hovedstaden jublet hemningsløst.

Og det var gjestene som var kvikkest i begynnelsen av andre omgang. - Det er no jævlig påskeferie over detta, kommenterte Mosveen fra benken.

For det ble litt av en støkk for hjemmelaget da gjestene fikk frispark fra tjue meter. Det skal Grüner ha. Frisparket satt. Rett i kassa. 1-2. Pent, men irriterende.

SÅ våknet hjemmelaget. Et par rotasjoner på laget. Og vipps var det et nytt lag på banen siste del av matchen. HIL jaget. Grüner falt og brukte tid. God tid.

For sjansene kom i fleng nå. Tre minutter før slutt. HIL-legende Zishan Abbas, i sin attende sesong på a-laget. Who else? På corner. 2-2. Mål og assist. Ikke verst av en 35-åring.

Og presset sluttet ikke der. Vi skaper to-tre gigasjanser, men marginene var ikke på vår side.

2-2. Slutt. Vi kom. Vi gikk. Og vi var middels fornøyde.

Det er heldigvis tidlig i sesongen ennå. Men vi er alle enige om at vi kan bedre. Med vårsola kommer måla. Poengene. Seierne. Og muligens også enda flere på tribunen?

Torsdag 4.mai er vi tilbake på eget gress. Da venter Langhus. Sees vi?

Heggedal-Grüner IL 2-2 (1-0)

Gjellum: 50 tilskuere

Mål: 1-0 (20.) Bøe, 2-2 (87.) Abbas.